Olimme minilomalla Udaipurissa reilu viikko sitten mutta en ole ehtinyt siitä postaamaan koska tuli tärkeämpiä tapauksia (synttäritohinat ja lehmäonnettomuus). Onnistuin kuvaamaan kohtalaisesti, mikä taas aiheuttaa paljon työtä kuvien valikoinnissa ja siirtämisessä blogiin. Kuinka se voi ollakin niin hidasta. Vaikka kuvia tuli kohtalaisesti voisi niitä aina olla enemmän.

Loman pituus oli vain neljä päivää ja halusimme lomaa, joten ei liikaa nähtävyyksiä. Kävimme katsomassa keskellä kaupunkia sijaitsevan City Palacen, kaupungin kyljessä olevan Monsoon Palacen ja yhden puutarhan. Lisäksi vähän kaupungilla kävelyä ja Rajasthanin ruokaa iltaisin. Ja uima-altaalla oleilua. Siinä se. Lähiympäristöön olisi voinut tehdä retkiä, siellä olisi ollut ainakin joitakin palatseja, kai joku linnoitus ja temppeli, luultavasti useampikin. Mutta emme halunneet käyttää lomapäiviä autossa istumiseen. Etenkään lasten kanssa se ei välttämättä ole paras tapa rentoutua. Aikuisten kesken muutaman retken olisi voinut tehdäkin. Mutta nyt siis näin.

Udaipuria kutsutaan siniseksi kaupungiksi ja järvien kaupungiksi. Lentokentältä ajettaessa oli kyltti, joka toivotti tervetulleeksi järvien kaupunkiin. Lisäksi olen mielestäni lukenut Udaipuria kutsuttavan Intian Venetsiaksi. Hmm. En ehkä aivan allekirjoita. No olihan kaupunki muodostunut muutaman kuivahkon järven ympärille, mutta kun tulee Suomesta, jossa lähes joka kaupunki on jonkun vesistön äärellä, ei osaa olla niin vaikuttunut pienistä kuivahkoista lammikoista. Eli näiden asioiden takia en Udaipuria suosittelisi, muuten kyllä ei mitään vikaa, pieni, viihtyisä ja soma.

 Ajattelin aloittaa 'virallisella' osuudella, eli varsinaiset nähtävyydet tässä postauksessa. Muusta sitten toisella kertaa.

Yksi kulma City Palacesta.

 

Palatsi oli hieno. Ja jos olisi hyvin kiinnostunut Intian historiasta ja maalaustaiteesta, siellä olisi saanut aikaa kulumaan tuntitolkulla. Minun virallista kuvaosuuttani ei ehkä tunnistaisi viralliseksi jos en olisi sitä etukäteen kertonut. Mielestäni monet pelkät rakennusten kuvat ovat vähän tylsiä. Minusta on kiva kuvata vaikka vartijoita.

Pylväiköt, ovet ja ikkunat kiehtovat minua

Tähän huoneeseen oli koottu kirjekyyhkyjen yksiöt.

Tämä oli minun lempparihuoneeni.

Palatsin kattopuutarhan ikkunasta avautui huikea näköala, joka tietenkään kuvassa ei näytä miltään. Mutta kun näimme sen, tuli tunne, että pelkästään tämän takia kannattikin matkustaa Udaipuriin.

Palatsin pihassa oli hauska sateenvarjopöytäryhmä.

Tämän tyylisiä maalauksia kaupungissa oli paljon. Niillä oli koristeltu pitkiä aitamuureja, seiniä ja oviaukkoja.

City Palacen lisäksi kävimme katsomassa Monsoon Palacea, joka sijaitsi ylhäällä vuoren laella.

Itse palatsi oli hyvin huonossa kunnossa eikä siinä ollut juuri nähtävää mutta maisemat olivat hienot. James Bond Octobussyä on kuvattu täällä ja muualla Udaipurissa. Täytynee etsiä elokuva käsiin ja katsoa näkyykö tuttuja paikkoja.