Vielä torstaina mies ei tiedä onko lähdössä suunnitellulle työmatkalle Kiinaan seuraavana maanantaiyönä koska companyn johto ei ole vahvistanut matkustuslupaa. Company toimii hyvin Suomessa ja ilmeisesti muuallakin maailmalla mutta samaa ei voi sanoa täällä. Jokaikinen pienikin asia on hyväksytettävä maajohdolla asti.

Ei täältä niin vain mihinkään matkusteta, uuvutetaan ihmiset ensin byrokratialla niin loppujen lopuksi kukaan ei ehkä haluakaan enää lähteä mihinkään. Matkustamiseen vaaditaan ensin mapillinen dokumentteja. Kuten Kiinan viisumia varten oman pankkitilin tiliotteet viimeisen kuuden kuukauden ajalta, veropäätökset kolmelta edelliseltä vuodelta, asumislupa ja rekisteröintisertifikaatti. Tässä vain muutamia mainitakseni. Näitä dokumentteja ei toki Kiinan lähetystö kaivannut vaan paikallinen agentti.

Ehei, pysykää intialaiset ja muutkin tänne eksyneet vain tukevasti tämän maan kamaralla. Riittäähän sitä täälläkin ihmeteltävää. Muualla saattaisivat vaikka huomata, ettei asioita tarvitsekaan tehdä niin monimutkaisesti. Ja kuinka monta manageria jäisikään ilman töitä. Hui kauhistus!