Olen ollut vähän alamaissa. Oikein hyvä ystäväni muutti täältä pois. Tai itse asiassa oikein hyvä ystäväperhe. Nyt olemme paikkakunnan ainoa ulkomaalaisperhe, jolla on lapsia. Uusia ihmisiä on tullut jokunen, pääasiassa melko nuoria lapsettomia pariskuntia. Ei toki viihtymiseen tarvita ulkomaalaisia mutta syystä tai toisesta ystävyyssuhteiden solmiminen hieman samankaltaisessa asemassa elävien kanssa käy helpommin. Ja ehkä ystävyyssuhteet myös syvenevät helpommin kun ei ole mitään muuta, eli sukua tai vanhaa ystäväpiiriä ympärillä. Ja lisäksi aikaansa kotona viettävällä puolisolla on aikaa solmia suhteita, toisin kuin Suomessa kun kaikilla on vain kiire omien töiden ja perheen harrastusten kanssa.

Mielialaani piristi kuitenkin syntymäpäivä, joka muistutti, että ihanat sukulaiset ja ystävät ovat vain klikkauksen päässä. Ja että täälläkin on edelleen ihania ystäviä, jotka soittavat, lähettävät tekstarin tai tulevat kahville, ihan kutsumatta tai itse itsensä kutsuen. Ihanaa. Voisipa Suomessakin tehdä niin. Ihan ilman kalenteria.
Sattumalta päivääni osui myös kunnon pönötysjuhla. Kammoksun sellaisia ja yritän parhaani mukaan livistää niistä, nyt vain ei onnistunut. Intialaisissa juhlissa täytyy aina olla kutsuvieras tai –vieraita. Mieheni sai kutsun, josta ei voinut kiemurrella eroon. Olimme kutsuvieraina erään paikkakunnan koulun esikoululaisten juhlassa. Juhlan alussa kutsuvieraat esitellään. Koululle oli pitänyt toimittaa cv:t, jotka juhlassa luettiin koko yleisölle lukuisten superlatiivien säestämänä. Suomalainen sanonta vaatimattomuus kaunistaa on tuntematon käsite. (Vähän omituisia sanontoja Suomessa onkin!) Istuimme kolmituntisen esityksen kun 460 esikouluikäistä esiintyi. Hauskoja ohjelmia. Perinteisiä lastenlauluja, joita vedettiin laahaavalla nuotilla ja suurin osa pienistä unohti tanssin askeleet kun täytyi ihmetellä savuefektejä. Mutta kun tanssittiin bollywoodia, osasivat kaikki askeleensa ja muistivat liikkeet. Yksi ohjelmanumero oli Slumdog Millionairen tunnari Jai ho. Jos ei ole nähnyt elokuvaa voi kappaleen käydä kuuntelemassa täällä. Varokaa ettei Bollywood vie mukanaan. Minulle ja ainakin osalle loppuperheestä on tainnut käydä niin.
Pönötysjuhlan kukkakimpuista tuli sitten syntymäpäiväkimput. Sain sylin täydeltä kukkia. Tosin eivätpä nuo säily kovin freeseinä lähes kolmenkymmenen asteen lämmössä, mitä meillä tällä hetkellä on.