Elämä on palautumassa takaisin raiteilleen. Kävimme sirkuksessa.

Sirkus on tullut kaupunkiin ja onkin oikein kunnolla, ollut jo melkein kuukauden päivät enkä tiedä koska aikoo vaihtaa maisemaa. Sirkuslippujen hinnat olivat meille hyvin edulliset, parhaille paikoille lavan ääreen lippu maksoi 100 rupiaa, joka on ehkä noin 1,6 euroa. En ole varmaan ennen istunut ensimmäisessä penkkirivissä sirkuksessa. Täytyy sanoa, että olipa ilotonta touhua. Esiintyjät eivät viitsineet loihtia kasvoilleen edes sitä tekohymyä ja iloista ilmettä. Väittäisin, että se on iso osa esityksestä kun katselin nyt noita myrtsejä ilmeitä. Leipääntyminen näkyi. Tosin en ihmettele, he vetävät sen saman näytöksen kolme kertaa päivässä joka ikinen päivä. Tunnelma teltassa oli kuitenkin hyvin lämmin, lämpötila oli koko ajan 33-34 astetta.

Sirkuksessa esiintyi myös pari hevosta, lauma koiria ja lintuja sekä yksi elefantti. Ja se näytti niin surulliselta. Minun teki suorastaan pahaa kun sen täytyi mennä istumaan ja ryömiä ja pelata krikettiä. Se sai mailan kärsäänsä ja vastasi syöttöihin, aika taitavasti, mutta onko se kovin luontevaa. Ja mikä määrä kärsimystä on takana, jotta se on oppinut nuo temput. En ymmärrä ollenkaan mitä hauskaa tuollaisissa numeroissa on.

Ja kaiken lisäksi kriketti on niin tylsä peli. Asumme krikettikentän laidalla ja joka päivä kentällä harjoitellaan, mutta voisiko olla tylsempää peliä, eipä tule mieleen. Ja joka kadunpätkällä ja pellolla pelataan tuota peliä, pienet pojat ja jo aikuiset miehetkin. Mutta ei koskaan yksikään tyttö. Tytöt eivät tietenkään jouda koska heidän täytyy kantaa vettä ja polttopuita ja pyykätä. Voiko olla ärsyttävämpää?

Ja vielä pieni pala Intiaa, jotka eivät liity sirkukseen. Kaikki kuvat ovat tästä lähiympäristöstä.

Nainen kantamassa vesiastioita. Poikkeuksetta veden hakeminen on naisten työtä.

Intialainen nainen varjoisella kujalla.

Aurinkoista maaliskuuta!

Edit. Unohdin mainita, että sirkuksen tulennielijä syöksi tulta Nightwishin ja Tarja Turusen siivittämänä. Sirkusta mainostettiin Russian Moonlight Circus nimellä ja muutama esiintyjä ilmiselvästi olikin naapurimaastamme, kuten myös tulennielijä.