Missä menee ystävällisyyden ja sekaantumisen raja? Tässä taitavat taas kerran olla kulttuurit törmäyskurssilla. Täällä kaikki eivät puhu englantia, eivätkä kaikki kyltit ja opasteet ole englanniksi mutta aina löytyy joku avulias tulkkaamaan. Se on pääsääntöisesti oikein mukavaa. Intialaiset ovat hyvin ystävällisiä, avuliaita, niin, ja myös uteliaita, eivätkä peittele sitä. Liikkeissä on paljon henkilökuntaa ja usein myös asiakkaita, joten monesti ei ole ollenkaan selvää kuka on henkilökuntaa ja kuka asiakas. Joku vieressä seisova asiakas saattaa alkaa kyselemään samoja kysymyksiä kuin myyjät. Niin mitäköhän olen etsimässä ja minkälaiseen käyttöön se tulisi ja muuta vastaavaa kunnes ilmenee, etten ole edes keskustellut myyjän kanssa!

Olin onnistunut kesälomamme aikana hukkaamaan Intian sim-korttini ja uuden hankkiminen oli monivaiheinen prosessi. Yrittäessäni saada hankituksi uuden sim-kortin kävi juuri niin, että keskustelen jonkun toisen asiakkaan kanssa, kun hän kyselee minulta mitä tarvitsen ja mitä tapahtui ja lopulta hän haluaa tietää miksi minulla on post paid liittymä pre paidin sijaan. Kunnes lopulta ärsyynnyin tarpeeksi ja aloin läksyttämään, ettei se kuulu kenellekään minkälaista liittymää preferoin ja mitä ihmeen väliä sillä on sen asian kanssa, että haluan vain uuden sim-kortin. Ja tämän purkaukseni saatuaan kyseinen henkilö sanoo niin että hänkin on täällä asiakkaana vain. Siinä vaiheessa varmaan höyry jo nousi korvista.

Sim-kortti hoitui, loppujen lopuksi hyvin nopeasti. Ainoastaan minun käyntini tuossa kyseisessä liikkeessä olivat tuloksettomia. Aina oli joku dokumentti, jota vielä olisi tarvittu. Lopulta oli miehen jyrähdettävä, että uusi sim-kortti on syytä ilmestyä ja vikkelästi. Ja niin se ilmestyi, vielä sen samaisen päivän aikana. Kaikki vetkuttelu asioiden hoidossa on haluttomuutta toimia ja oman aseman korostamista. Asiansa saa läpi jyräämällä, jollei oma usko lopu kesken.

Mutta miksi minusta tuntuu, että paikallisten hermoja ei yhtään kiristä se, että asioiden hoitaminen on tehty tuhottoman hankalaksi. Intialaiset näyttävät juuri tältä kuin kuvan poika, iloisilta, hyväntuulisilta ja ystävällisiltä.

1235846675__MG_6791.JPG

Onko myrtsinaamaisuus vain länsimaalainen keksintö? Vai johtuuko se ilmastosta?