Joulukortit jäivät lähettämättä ja varsinaiset korttikuvat ottamatta ja joulunviettokin on jo puolessa, mutta siitä huolimatta rauhallista joulunaikaa kaikille tutuille ja tuntemattomille.

Aivan muuta asiaa ja muutama kommentti "varhaiskypsistä" lapsistamme. Käymme melko usein ulkona syömässä ja syksyn mittaan sattui useamman kerran, kun tilasimme ravintolassa olutta tai viiniä, pöytäämme kannettiin kolme lasia, jotka tuotiin miehellä ja minulle, sekä tyttärelle. Seurasimme aluksi hämmästyneinä, sitten huvittuneina ja korjasimme tarjoilijoita, että kyllä kaksi lasia rittää. Tyttäremme on 12-vuotias.

Toinen hauska tapaus sattui aiemmin tällä viikolla kun aamulla puuhastelin jotain. Isak touhusi samassa huoneessa ja höpötteli omiaan. Kunnes kuulin Isakin sanovan gimme money please....please money please. Rahan pyytäminen alkaa jo 1-vuotiaana siis, mitä se onkaan kymmenen vuoden päästä! En keksinyt mistä muualta Isak olisi voinut napata tuon kuin joltain kerjäläiseltä, joka on roikkunut perässämme. Ja tämän kaupungin vakikerjääjät on laskettavissa kahden jollei yhden käden sormilla. Niitä ei ole montaa, mutta jostain syystä tykkäävät roikkua meidän perässämme. Hokevat noita muutamaa englanninkielistä sanaa ja manaavat meitä hindin kielellä. Itse en niin paljon hindiä ymmärrä mutta lapset toimivat tulkkeina.

Meillä jatkuu ihana odotus. Olemme lähdössä muutaman päivän päästä matkalle. Aiomme rentoutua ja nauttia, aivan toisenlaisissa ympyröissä. Minä haluaisin ottaa paljon kuvia. Saa nähdä miten käy.