Maailman uutiset unohtuvat nopeasti, jos ne eivät koske itseä. Ja joka päivä tulee uudet uutiset. Täällä ei ole vielä päästy Mumbain iskuista eteenpäin. Lehdissä käydään niitä läpi päivittäin. Toisaalta hyvä niin, mutta vaikea arvioida onko kyseessä yli- vai alireagointi. Nyt odotellaan uusia iskuja, jotka koskisivat mahdollisesti lentokenttiä. Turvatoimia kentillä on tehostettu. Meidän arjessammehan tämä ei näy mitenkään. Minä vain seuraan uutisia tietyistä syistä hermostuneena.

Saimme nauttia suomalaisista vieraista alkuviikon. Aivan ihanaa, aika vain kului liian nopeasti. Ja nyt odotan, että aika kuluisi vielä nopeammin, ainakin ensi keskiviikkoon asti, koska silloin voin huokaista helpotuksesta. Vieraamme jatkoivat matkaa meiltä eteenpäin kohti Agraa ja Delhiä, junalla. Matka meiltä Agraan on vähän yli tuhat kilometriä ja junalla matkaan kuluu 16-18 tuntia. Aluksi pidin koko ajatusta matkustaa tuo matka junalla aivan järjettömänä, mutta pikku hiljaa totuin ajatukseen. Ja suora junayhteys on olemassa, muuten matka olisi varmaan mahdoton. Seikkailkoon sitten kun mieli tekee, enhän voi aikuisia ihmisiä kieltääkään.

Nyt pohdin varasimmeko oikeat hotellit ja olisiko pitänyt hommata heille junalippu Suomeen saakka eikä vain Agraan. Muutama lisätunti tai -vuorokausi junassa ei kai enää tuntuisi miltään. Olisiko matka ollut turvallisempi? Huokaisen siis helpotuksesta kun vieraamme pääsevät takaisin Suomeen seikkailemasta täältä omin nokkinensa. Ja mielenkiinnolla myös odotan kokemuksia tuosta junamatkasta.