Vuodenajat menevät täällä vähän oudosti. Eri tavalla kuin Suomessa. Kevättä ei ole ollenkaan. Maaliskuun koittaessa vain todetaan, että jahas, talvi on ohi ja nyt on kesä. Ja kesäkuussa alkaa sadekausi ja silloin on kesä jo ohi. Täällä on vain talvi, kesä ja sadekausi. Ulkona se näkyy niin, että on kuivaa, vielä kuivempaa ja tosi märkää. Ideanani on ollut ottaa kuva samasta paikasta eri vuodenaikoina ja katsoa miten vuodenaikoijen vaihtelu näkyy. No, kuvat ovat jossain piilossa koneella. Yritän löytää ne sieltä jonain päivänä.

Kesästä ja kuumuudesta ollaan nautittu jo jonkun aikaa. Viiden hengen taloutemme kuluttaa 60 litraa juomavettä viikossa. Tuo määrä kuluu lähes pelkästään juomiseen, pieniä määriä pullovettä kuluu ruoanlaittoon. Lisäksi meillä on veden uv-suodatin. Sitä vettä käytämme vihannesten ja hedelmien pesemisessä, hammaspesulla jne.

1239173771_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minun onneni on, että palvelu pelaa. Nämä vesitonkat tuodaan kotiin ja tyhjät haetaan samalla pois. Yksi kahdenkymmenen litran vesipullo painaa aika lailla. Siis palvelu pelaa hyvin, mutta intialaisittain. Olen jo tottunut siihen. Pulloja tullaan vaihtamaan johonkin aikaan. Jos ei tänään niin huomenna. Ja jos ei huomennakaan kuulu soittelen taas perään. Enkä stressaa siitä koska tullaan, enkä istu sen takia kotona odottelemassa kuten alussa. Jos en ole kotona kun tulevat, niin tulevat sitten uudestaan. 

Minulle riittää kun kannan lapsille maitoa kaupasta, sitäkin kuluu litroittain. Siitä en valita, olen vain tyytyväinen kun maito kelpaa. Siis silloin kun sitä oikeaa maitoa on kaupassa. Lapset ovat tottuneet juomaan rasvatonta maitoa ja jos sitä ei ole, ei muut laadut kelpaa. Ja toisinaan on pitkiäkin aikoja, ettei tuota meidän maitoamme löydy mistään kaupasta. Turhauttavaa, mutta siihenkin olen jo tottunut.

1239174485_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isakilla kävivät viime kesänä Suomesta tuodut sandaalit pieniksi. Hikiseen jalkaan on hankala työntää napakoita ensiaskelkenkiä. Joku aika sitten satuin näkemään pienet crocksit ja ajattelin, että ne voisivat olla hyvät kun koittaa sadekausi. Otimme ne jo käyttöön ja itse asiassa ne ovat tosi kätevät. Kävin ostamassa seuraavankin koon, jos sattuvat tulemaan pieniksi. En ole ollut niin vakuuttunut crockseista aiemmin mutta nyt ne ovat ihan suosikit. Parempi ollakin, koska ne ovat lapsen ainoat kengät! Ne on helppo laittaa jalkaan, helppo ottaa pois, nopeat pestä, kevyet. Enpä olisi uskonut, että lapsellamme voi olla vain yksi sopiva kenkäpari. Tosin tämä on käytännön sanelemaa, sillä en ole löytänyt täältä minun kriteerejäni täyttäviä lasten kenkiä.

1239174184_img-d41d8cd98f00b204e9800998e