1133888.jpg

Lapset ensimmäisen koulupäivän jälkeen tultuaan itse koulubussilla kotiin asti. Minua jännitti ainakin yhtä paljon kuin ensimmäisen koulupäivän jälkeen ekaluokalla. Ihan hyvinvoivilta ja tyytyväisiltä vaikuttivat. Suurin murhe oli se, ettei koulupukuja saatu koko päivän aikana. 

1133884.jpg

Ja taas koulusta tulossa, nyt jo koulun sporttiasu päällä.

Lapsilla on koulussa joka iltapäivä "sportteja" eli jotain urheilulajia, ja sport-asu pitää vaihtaa päälle. Iltapäivän urheiluissa saa monesti valita mitä haluaa tehdä, mutta ohjelmaan kuuluu myös lajien tekniikan opetusta silloin tällöin. Koulu on hyvin uusi ja siellä on suuri rakennus, jossa on tilat harrastaa vaikka mitä lajeja. Syksyn aikana lapset taisivat useimmiten olla pelaamassa sulkapalloa, mutta myös esimerkiksi karatea ja joogaa harrastettiin jonkin verran. Karatekerran jälkeen lapset demonstroivat niin innoissaan mitä olivat oppineet, että toisen kyynärpää osui toisen huuleen, ja sen jälkeen ei enää ollutkaan yhtään kivaa. Kyseessä oli sillä kertaa aivan puhdas innostuksesta johtunut vahinko. Jonain kertana lapset olivat päässeet joogaamaan, ja tuntuivat siitäkin olevan kovin innostuneita, vaikka om-sanan hymiseminen sai heidätkin hieman huvittuneiksi. 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1133882.jpg

Ja tässä näkyy sport-asut. Ainoastaan lenkkarit ovat omat, koska koulun asuun kuuluvia lenkkareita emme ole vieläkään saaneet.

Ilmeisesti aamuisin pitäisi lähteä kouluun varsinainen kouluasu päällä, johon kuuluu vaaleansininen kauluspaita, beessit shortsit tai pitkät housut Mateuksella ja Lyydialla saman värinen hame ja molemmilla mustat sukat ja kengät. Kaikkia koulu-uniformun osia ei ollut oikeaa kokoa silloin kun olimme niitä hankkimassa. Ne luvattiin saman tien tilata ja toimittaa kunhan saapuvat, mutta niistä ei ole sen jälkeen kuulunut mitään enkä ole kysellyt perään. Niinpä varsinaisia kouluasuja ei olla vielä päästy käyttämään ollenkaan. Lisäksi, koska tiedän miten vastenmielistä vaatteiden vaihtaminen on molemmille lapsillemme, olen jättänyt koulun huoleksi toimittaa puuttuvat asut ja antanut lasten pitää pelkkiä sport-asuja.  Ei voi kuin arvailla, keneltä ovat mahtaneet periä vastenmielisyyden vaatteiden vaihtoon ja pukemiseen.