Isak on huomion kohteena minne ikinä menemmekin, kuten olen kertonut jo aiemmin. Ihmiset haluavat valokuvata kännykkäkameroillaan ja ottaa syliin. Joitakin kuukausia sitten Isak alkoi kovasti vierastamaan ja alkoi hysteerisesti itkemään kun joutui vieraaseen syliin. Lähikauppamme tytöt ovat ilmeisesti Isakin mielestä melkein puolituttuja, koska heitä hän on sietänyt koko ajan melkein itkemättä. Nyt tuntuu, että pahin vierastaminen olisi mennyt ohitse. Naisten sylissä Isak jopa viihtyy. Tällä viikolla ollessani ostoksilla ja Isakin istuessa ostoskärryissä hän jopa ojensi käsivartensa kohti myyjätyttöä syliin haluamisen merkiksi. Myyjätyttö oli tullut jututtamaan Isakia ja puristelemaan poskista. Emmekä edes olleet lähikaupassamme.   

Mutta Isak on alkanut sietää myös miehiä, ainakin jonkin verran. Alkuviikosta ollessani Isakin kanssa lähikaupassamme kuten tavallista tytöt tulivat sieppaamaan Isakin syliinsä saman tien. Myös kaupan uudehko myymäläpäällikkö sattui olemaan paikalla. Hänkin halusi ottaa Isakin syliinsä. Varoittelin häntä, että Isak saattaa hieman ujostella ja alkaa itkemään. Ja niinhän siinä kävikin kun Isak oli jonkun aikaa ollut myymäläpäällikön sylissä. Juttelin hetken myymäläpäällikön kanssa ja hän kehoitti minua piirtämään mustan täplän Isakin korvan alapuolelle. Tuo musta täplä kuulemma suojaisi pahalta silmältä. Paha silmä saa lapset itkemään tai aiheuttaa heille päänsärkyä. Mustan täplän voisi tehdä myös keskelle kämmentä tai ylhäälle otsaan lähelle hiusrajaa jommalle kummalle puolelle. Mutta paras paikka olisi kuulemma korvan alapuolella. Olisi kuitenkin hyvä tehdä se musta täplä suojelemaan Isakia.

Niin. Enpä tuohon oikein muuta osannut sanoa. Täytyy miettiä, onko paha silmä syytä lisätä varottavien asioiden listaan.