Viikon verran sulateltuani Agran kuviamme en olekaan enää niin pettynyt. Ne ovat alkaneet näyttää paremmilta. Ja se muu Agra odottaa kuvaamista joskus toiste. 

Agran punainen linnoitus, Agra Forth. Yleinen rakennusmateriaali tällä suunnalla Intiaa on punainen hiekkakivi. Punaisia linnoituksia löytyy useampia Rajastanista ja myös Delhistä. En yritäkään selittää näille nähtävyyksille mitään taustoja. Linnoituksesta löytyy lisää mm. täältä.

Punaisen hiekkakiven lisäksi marmori pitää pintansa rakennusmateriaalina. Kuvat samasta linnoituksesta.

 

Itimadud-Daula. Paikallinen kuskimme käytti tästä nimitystä Baby Mahal. Hänen mukaansa tämä oli ollut esikuvana varsinaiselle Taj Mahalille. Erityisesti käsityön laatu on kuulemma tarkempaa kuin oikeassa Taj Mahalissa.  Kieltämättä hieno paikka. Lisää löytyy täältä

Ja päivän päätteeksi kävimme vielä vilkaisemassa miltä Taj Mahal näyttää joen vastarannalta katsottuna.

Seuraavana aamuna aloitimme hyvissä ajoin. Kuten myös moni muu. Puoli kahdeksalta oli kuitenkin vielä hyvin tilaa eikä liian kuuma.

Välillä täytyi käydä ihan pitkäkseen ihailemaan. Ja mikäs oli marmorilattialla maatessa.

Taj Mahal kuvattuna toiselta sivulta.

Taj Mahalin lisäksi kävimme katsomassa Fatehpur Sikriä, joka sijaitsi muutaman kymmenen kilometrin päässä Agrasta. Paikasta lyhyesti täällä suomenkielisillä sivuilla.

Fatehpurista

 

ja Sikristä.

Välillä täytyi pysähtyä pitämään juomataukoa. Ilma oli aivan polttavan kuuma vaikka nyt olisi pitänyt olla vielä sadekausi meneillään. Olimme onnekkaita siinä suhteessa, ettei yhtään sadetta saatu koko matkan aikana, lämpöä sitten senkin edestä, mikä on tietenkin makuasia. Itse pidän paljon enemmän lämmöstä, jopa kuumuudesta, kuin kaatosateesta. 

Matkalla Delhiin katsastimme vielä Sikandrassa yhden hautapaikan.

 

Meidän isoilla on vaan niin kurja kohtalo, että vanhemmat raahaavat pitkin poikin Intiaa katsomassa kaiken maailman pytinkejä. He kun mieluiten viettäisivät aikansa hotellihuoneessa makoillen. Vähän vanhemmasta näkökulmasta katsoen sanoisin, että ehdottomasti käymisen arvoinen matka. Näimme aivan toisenlaista Intiaa kuin oma ympäristömme.