Vielä muutama sana ja kuva Keralan matkalta. Kävimme katsomassa kathakali-esitystä. Kathakali on perinteinen Keralasta kotoisin oleva tanssi. Se oli jonkinlainen sekoitus pantomiimia ja tanssia sekä omintakeinen maskeeraus, joka ilmeisesti noudattaa jotain perinnettä ja on aina samanlainen. Esityksessä oli kaksi tanssijaa ja kaksi soittajaa, jotka soittivat rumpuja. Toinen soittajista taisi aluksi laulaakin.

Esityksen valmistelua. Yleisö pääsi halutessaan seuraamaan jo ennen esitystä kuinka maskeerausta tehdään.

Sitten itse esityksestä.

Kuvat esityksestä näyttävät tummilta ja tuhruisilta. En haluaisi laittaa kuvia, joista en itse tykkää, mutta laitan nämä nyt kuitenkin. Oma vaatimustaso kuvien suhteen on noussut ja ilmeisesti kamerassa pitäisi olla lisäsalama, jotta tällaiset kuvat saisi onnistumaan. Tai sitten taitavampi kuvaaja.

Hotellimme pihassa puuhattiin häitä muutaman päivän ajan. Sivusilmällä seurasimme valmisteluja. Näin valmistelut etenivät.

Intiassa tehdään paljon kaikenlaisia koristeita kukista ja kasveista juhlia varten. Mikäpäs on tehdessä kun materiaalit kasvavat silmissä. Vaikka minun tekee vähän pahaa kun kauniit kukat riivitään varsistaan ja pujotellaan lankaan. Mutta näistä koristeista tykkäsin tosi paljon.