Olen ennenkin valittanut leikkipuistoasiasta. Kaupungissamme kyllä on leikkipuistoja, mutta niihin ei pääse päivisin. Ne ovat aidattuja alueita ja portit pidetään päivisin lukossa. Puistoon pääsee kello viiden jälkeen. En voi vieläkään ymmärtää, mikä logiikka tässä on takana. Kuluisivatkohan puistot liikaa, jos niitä saisi käyttää myös päivisin? Aidatut puistot ovat ihan kohtuullisen siistejä ja hoidettuja. Leikkivälineet eivät tietenkään ole Suomen puistojen ihanien Lappset-leikkivälineiden tasoa. Mutta niitä ei kaipaa kuin minä, Isakille riittäisi vain leikkipuisto. Hän nauttii kovasti silloin harvoin kun pääsee puistoon ihmettelemään. Ei leikkipuisto tietenkään mikään välttämättömyys ole, mutta kun ei ole oikein muutakaan ulkoleikkipaikkaa.

Leikkipuistolaitteet ovat korkeita ja rautaisia. Tämänkin liukumäen laki on varmaan kolmessa metrissä, enkä tietenkään voi antaa Isakin kiivetä sinne kun itseäni huimaa jo puolessa välissä rappuja.

Tämä pieni tyttö oli leikkipuistossa siskojensa kanssa. Siskot olivat ehkä 10- ja 8-vuotiaat. Pikkutyttö oli varmaan vähän alle vuoden koska ei kävellyt vielä yhtään. Tästäkään hän ei päässyt mihinkään kun sisko laittoi hänet hetkeksi seisomaan liukumäen alle. Suurimman osan ajasta sisko kantoi tätä pikkutyttöä sylissään, myös kiivetessään keikkumaan liukumäen päälle sinne kolmeen metriin.

Heti puoli kuuden jälkeen ilmestyy kuu taivaalle, ilma selvästi viilenee, ja inhokkihyttyset ilmestyvät piiloistaan. Ei ole enää mikään nautinto seisoskella puistossa. Kuuden jälkeen hämärä ja sen jälkeen pimeä tulevat nopeasti ja leikkipuistosta täytyy suunnata kotiin.