Vietimme upean loman Singaporessa. Itse asiassa olisimme voineet vaikka jäädä sinne. Täytyy myöntää, että nautimme aivan suunnattomasti. Vaikka ihmisiä oli paljon, kaikki toimi sujuvasti, kadut olivat hyvässä kunnossa, joka paikassa löytyi kunnolliset leveät jalkakäytävät, rattaiden kanssa liikkuminen oli vaivatonta, liikenne eteni eikä ollut mikään kaaos, ihmiset olivat ystävällisiä, kukaan ei tuijotellut, ihmiset osasivat jonottaa eivätkä etuilleet, teillä oli nimet, kaupungista oli saatavilla kunnollinen kartta, julkinen liikenne toimi loistavasti. Keksinkö mitään negatiivista sanottavaa, ei tule mieleen. Mutta nämä asiat tulivat ensimmäisenä mieleen kun Singaporeen matkusti Intiasta. Kuvaavat ehkä jopa enemmän Intiaa kuin Singaporea. Lista olisi varmasti ollut toisenlainen jos olisin matkustanut Singaporeen vaikkapa Suomesta.

Singaporessa on sadekausi marraskuulta tammikuun loppuun, mutta ilmat olivat loistavat. Joka päivä paistoi aurinko ainakin jonkin verran, joskus koko päivänkin. Välillä oli vähän pilvistä, mikä ei haitannut ollenkaan, ja jonkun kerran oli sataa ripsauttanut pienen kuuron, jonka yleensä huomasimme vasta jälkeenpäin.

Suunnitelmissani oli ottaa paljon kuvia. No, kuvia tuli jonkun verran, mutta kameran mukana raahaaminen ei sitten aina huvittanutkaan. Mutta jotain sentään kuvinakin.

Matkajännitystä ilmassa

Singaporessa oli vielä jouluvalot esillä. Kaikki paikat oli koristeltu tosi nätisti. Heti tammikuun ekan viikonlopun jälkeen koristeet laitettiin pakettiin.

Kaupungissa ei ilmeisesti saanut yksityiset ihmiset paukutella ilotulitteita ollenkaan, vaan kaupunki järjesti ison ilotulituksen. Ei ollenkaan huono idea.

Nautimme kulttuurista ja museoista.

Rakannekset olivat hienoja ja siistejä.

Ruokapaikoissa oli varaa valita ja ilma oli mitä sopivin ulkona syömiseen.

Patikoimme 12 kilometrin luontoretken sademetsässä, joka edusti saaren alkuperäistä luontoa.

Loppumatkasta jalka ei noussut enää ihan näin kevyesti. Eikä koko matka suinkaan ollut katettua polkua. Lenkin puolivälissä oli pitkä riippusilta puiden latvojen yläpuolella. Lenkin varrella oli informaatiotauluja ympäröivästä luonnosta ja sen lajeista. Matkalla olisi saattanut nähdä mm. lentäviä käärmeitä. Me näimme lähinnä erikokoisia liskoja, yhden tosi isonkin.

Isakille löytyi kivoja leikkipaikkoja

ja vähän isommillekin

Kävimme yösafarilla

Välillä täytyi vain huilata

Ja hotellin altaalla pääsi uimaan. 

 

Ja vielä jäi paljon tekemättä ja näkemättä. Ihana Singapore!